Besseggen – en av Norges mest ikoniske fjellturer

Besseggen er uten tvil en av Norges mest ikoniske fjellturer

Besseggen er uten tvil en av Norges mest ikoniske fjellturer. Denne spektakulære ruten tar deg gjennom Jotunheimen nasjonalpark og byr på en opplevelse du sent vil glemme. Med sin blendende skjønnhet og utfordrende terreng, er Besseggen en klassiker blant norske eventyrere. I denne ultimate guiden vil vi ta deg med på en inspirerende reise gjennom Besseggen, og gi deg all informasjonen du trenger for å planlegge og gjennomføre denne fantastiske turen.

Besseggen ligger i hjertet av Jotunheimen nasjonalpark, og er en 17 kilometer lang fjellrygg som skiller de to vakre innsjøene Gjende og Bessvatnet. Turen starter vanligvis ved Gjendesheim, hvor du kan ta båten over Gjende for å komme til startpunktet. Fra starten av stien vil du umiddelbart bli møtt av en bratt oppstigning, som vil teste både styrken og utholdenheten din. Men ikke bekymre deg, for den fantastiske utsikten som venter deg på toppen, vil gjøre all innsatsen verdt det.

Etter den første oppstigningen vil du gå langs den majestetiske fjellryggen, med stupbratte fjellsider på begge sider. Utsikten er intet mindre enn spektakulær, med fjelltopper som strekker seg mot himmelen og dype, blå innsjøer som glitrer i solen. Det er virkelig en opplevelse som tar pusten fra deg, og du vil føle deg som om du er på toppen av verden.

Mens du går langs Besseggen, vil du også passere den berømte «Kniven», et smalt parti av fjellryggen som krever litt ekstra forsiktighet. Her kan du virkelig føle adrenalinet pumpe, mens du balanserer på kanten av stupet. Men ikke la deg skremme, for med riktig fottøy og forsiktighet, er det fullt mulig å krysse denne utfordrende delen av turen.

Etter å ha passert «Kniven», vil du begynne nedstigningen mot Bessvatnet. Denne delen av turen kan være like utfordrende som oppstigningen, da terrenget er bratt og steinete. Men frykt ikke, for den fantastiske utsikten over Bessvatnet vil holde deg motivert og inspirert til å fortsette. Etter en lang dag med vandring, vil du endelig nå ned til Bessvatnet, hvor du kan slappe av og nyte den fredelige atmosfæren.

For å fullføre Besseggen-turen, må du ta båten tilbake til Gjendesheim. Dette er en flott mulighet til å reflektere over den utrolige opplevelsen du nettopp har hatt, og beundre den majestetiske naturen rundt deg. Du vil føle en følelse av stolthet og prestasjon, og kanskje til og med begynne å planlegge ditt neste eventyr i norske fjell.

Besseggen er virkelig en klassiker blant norske fjellturer, og en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Med sin blendende skjønnhet og utfordrende terreng, vil denne turen teste dine ferdigheter og gi deg minner for livet. Så ta på deg fjellstøvlene, pakk sekken og gjør deg klar for å oppleve Besseggen på sitt beste.